+381 (11) 2198 235 nutricia@kibid.rs

Istorija

o-nutricijiNutricia je ponosna jer postoji više od 100 godina. Osnovana u Holandiji u gradu Zoetermeer, kompanija je prvobitno bila specijalizovana za formule za bebe.

 

Mleko za bebe sintetizovano u laboratoriji proizvodilo se da bi zadovoljilo različite nutritivne potrebe kod beba. Tokom 1905. godine Nutricia je bila prva koja je osmislila koncept specijalizovane medicinske ishrane, razvijajući posebne proizvode za ishranu,poput mleka sa niskim sadržajem šećera za pacijente dijabetičare i mleka bogatog jodom za one koji pate od gušavosti.

U svojim laboratorijama je 1946. godine otvorila prvo sopstveno istraživačko odeljenje. Dijetetičare smo zaposlili 1950. godine da daju medicinske informacije lekarima, medicinskim tehničarima i drugim profesionalnim medicinskim radnicima. Napredak nauke tokom šezdesetih godina dvadesetog veka doveo je do razvoja specijalizovanih proizvoda za ishranu koji se kroiste u bolnicama i uvođenja Nutri 2000 – rešenja za kompletnu ishranu za hronične bolesnike sa ozbiljnim problemima sa unosom hrane.

Tokom devedesetih godina dvadesetog veka, Nutricia je preuzela visoko specijalizovane firme SHS International (Velika Britanija) i Milupa (Nemačka), stičući nova stručna znanja u oblastima poput urođenih metaboličkih poremećaja i ozbiljnih alergija na kravlje mleko.

Nutricia je ponosna što je jedna od najspecijalizovanijih kompanija za proizvodnju medicinske hrane zasnovane na naučnim dostignućima, sa ciljem zaštite zdravlja i pružanjem podrške pacijentima, ma gde se oni nalazili.