+381 (11) 2198 235 nutricia@kibid.rs

Značaj nutritivne terapije

menu-ishrana-i-bolestiNutritivna terapija, odnosno terapija hranom se zasniva na nutritivnim potrebama organizma i procesima oporavka. Posvećeni smo nutritivnoj terapiji, kako bi ona bila sastavni deo lečenja.

 

Poboljšanje nutritivnog stanja doprinosi oporavku, smanjuje procenat komplikacija i mortalitet.

Uvodeći pravovremeno nutritivnu terapiju, kao deo medicinskog lečenja, medicinski stručnjaci mogu značajno poboljšati učinak terapije.

Takođe se pokazalo da je nutritivna terapija isplativa, jer skraćuje vreme boravka u bolnici, smanjuje količinu upotrebljenih lekova i doprinosi bržoj samostalnosti pacijenta, što sveukupno doprinosi smanjenju troškova na svim nivoima medicinske nege.

 

Cilj nutritivne terapije

Pacijenti sa različitim patologijama imaju različite potrebe u ishrani koje tradicionalna ishrana ne može uvek da zadovolji.

Akutne i hronične bolesti, operacije ili stanja kada je telo oslabljeno mogu izmeniti nutritivne potrebe i takođe mogu dovesti do nedostatka određenih hranljivih materija. Gubitak apetita može pogoršati stanje, pa stoga efikasnost lečenja opada a broj komplikacija se povećava.

Mi savetujemo prevenciju i ishranu smatramo terapijom koju je jednostavno primeniti, koja je ciljana i efikasna.

Uz širok asortiman proizvoda, naš cilj je da pacijentima olakšamo pridržavanje nutritivnoj terapiji i na taj način efikasno zadovoljimo njihove potrebe, obezbeđujući im odgovarajuće hranljive materije.

Ishrani pristupamo sa aspekta nutritivnih potreba i unosa. To podržava i ilustracija mete koja se pojavljuje na našim proizvodima i koja pomaže u stvaranju ciljane nutritivne terapije prilagođene pojedincu.