+381 (11) 2198 235 nutricia@kibid.rs

Vodič za roditelje za NutriniDrink MF

menu-cesta-pitanjaAko je Vaš lekar ili dijetetičar prepisao NutriniDrink Multi Fibre za Vaše dete, ovde ćete naći najčešća pitanja i odgovore koji se tiču ishrane deteta i NutriniDrink Multi Fibre-a.

 

1. Zašto je ishrana Vašeg deteta toliko važna?

Loša ishrana može da utiče na rast i razvoj Vašeg deteta, kako sada tako i u kasnijem životu. Zato je toliko važno da osigurate da Vaše dete dobije najbolji mogući balans neophodnih hranljivih materija tokom godina kada raste.

NutriniDrink Multi Fibre sadrži sve važne hranljive materije koje su Vašem detetu potrebne:

  • Proteini su važni za izgradnju ćelija, mišića i drugih tkiva. Meso, riba, jaja i mleko su primeri proteinske hrane
  • Ugljeni hidrati obezbeđuju energiju potrebnu za sve dnevne aktivnosti, od igre u prirodi do učenja u učionici, a sadrži ih hrana poput hleba, testenine, krompira, voća i raznih šećera
  • Masti su važne rezerve energije za rast i razvoj mozga. Masti se nalaze u hrani poput masne ribe, putera, ulja, orašastog voća i zrnevlja
  • Vitamini i minerali su takođe potrebni za rast i razvoj. Kalcijum je neophodan za rast kostiju; gvožđe za formiranje krvnih ćelija; a vitamini za zaštitu. Sveže voće, povrće, mlečni proizvodi, žitarice, meso i riba su dobri izvori vitamina i minerala

 

2. Kako NutriniDrink Multi Fibre može pomoći?

NutriniDrink Multi Fibre može da dopuni ishranu Vašeg deteta u trenucima kada je potrebna dodatna ishrana, ili kada Vaše dete ne može da jede dovoljno normalne hrane.

 

3. Šta je NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre je nutritivno kompletan visoko energetski preparat, naročito dizajniran za decu. Može se davati deci starijoj od godinu dana.

 

4. Šta je NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre je preparat sa dodatom mešavinom specijalnih vlakana nazvanih MF6 – ta vlakna su odabrana jer su veoma slična vlaknima koja se preporučuju za zdravu ishranu. Vlakna su važna za normalno funkcionisanje creva i pomažu da se dugoročno održi zdravlje Vašeg deteta.

 

5. Zašto je mom detetu potreban NutriniDrink Multi Fibre?

Vaš lekar ili dijetetičar je prepisao NutriniDrink Multi Fibre zato što je Vašem detetu potrebna izvesna dodatna ishrana. To može biti zbog više razloga, npr. bolest, smanjen apetit ili jednostavno da bi se povećao unos hranljivih materija.

 

6. Koliko NutriniDrink Multi Fibre moje dete može da unese dnevno?

Količinu NutriniDrink Multi Fibre koja je potrebna Vašem detetu će predložiti Vaš dijetetičar ili lekar. Maksimum koji treba uneti svakog dana će zavisiti od starosti, medicinskog stanja i potreba Vašeg deteta, a kretaće se od 4-6 bočica, ukoliko je to jedini vid ishrane, ali za to svakako treba da se konsultujete sa svojim lekarom/dijetetičarom.

 

7. Kako se koristi NutriniDrink Multi Fibre?

NutriniDrink Multi Fibre je spreman za upotrebu. Može se piti iz bočice ili servirati u čaše. Promućkajte bočicu pre otvaranja.

 

8. Mogu li NutriniDrink Multi Fibre da koristim u hrani?

Da! NutriniDrink Multi Fibre se može koristiti u mnogo veoma ukusnih recepata što će pomoći da dopunite ishranu Vašeg deteta dodatnim hranljivim materijama. Dostupna je knjiga recepata da steknete neke ideje.

 

9. Kako se čuva NutriniDrink Multi Fibre?

Neotvorene bočice se mogu držati na hladnom, suvom mestu. Obavezno ga iskoristite pre kraja roka trajanja koji se nalazi na bočici. Kada se otvori, bočicu treba čuvati u frižideru i utrošiti je u roku od 24 sata.

 

10. Zašto je NutriniDrink Multi Fibre prihvatljiv za dete?

Zato što su nove ukuse NutriniDrink Multi Fibre-a deca prihvatila u studiji ukusa, a pored toga NutriniDrink Multi Fibre nudi najširi asortiman proizvoda i nalazi se u zgodnim bočicama koje se lako koriste. Uveravamo vas da je ovaj napitak dizajnirana imajući decu na umu!